Polityka Prywatności

Kancelaria Notarialna Tomasz Woźniak

  • Notariusz Tomasz Woźniak prowadzący Kancelarię Notarialną w Szamotułach otrzymuje od Państwa informacje stanowiące dane osobowe. Będzie z nich korzystał wyłącznie do celów związanych z realizacją czynności notarialnych podejmowanych na Państwa życzenie. Będzie ich również używał w ramach wykonywania obowiązków wynikających z odrębnych przepisów związanych z tymi czynnościami (np. pobranie opłat sądowych i podatku).
  • Działania Notariusza podejmowane są na podstawie przepisów prawa nakładających na niego obowiązki związane z wykonywaną funkcją i zadaniami (spełnia to wymogi art. 6 ust. 1 lit. b i e oraz art. 9 ust. 2 lit. g, f oraz j Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych 2016/679 - RODO). Szczegółowy zakres obowiązków Notariusza definiują przepisy prawa powszechnie obowiązującego, a zwłaszcza ustawa z dnia 14 lutego 1991 r. – Prawo o notariacie.
  • Notariusz przekazywał będzie Państwa dane osobowe organom publicznym (np. sądom i organom skarbowym) oraz stronom czynności w zakresie realizacji obowiązków prawnych. Notariusz ma obowiązek prawny przechowywania Państwa danych osobowych przez okres 10 lat od momentu zakończenia czynności notarialnej, w związku z którą otrzymał te dane.
  • W razie dokonywania czynności notarialnej jesteście Państwo obowiązani do podania swoich danych osobowych stosownie do treści przepisu art. 85 wymienionej wyżej ustawy – Prawo o notariacie. Oznacza to, że mają Państwo obowiązek podania danych osobowych niezbędnych do prawidłowego (zgodnego z prawem) wykonania czynności notarialnej. Odmowa przekazania tych informacji Notariuszowi uniemożliwia przeprowadzenie czynności notarialnej.
  • Zgodnie z obowiązującym prawem mają Państwo możliwość dostępu do informacji stanowiących Państwa dane osobowe. Możecie Państwo również dokonać ich sprostowania lub zażądać ich usunięcia, jeżeli jest to przewidziane przez przepisy ustawy – Prawo o notariacie.
  • Jeżeli będą Państwo mieli pytania lub wątpliwości związane z działaniami Notariusza, które dotyczą informacji będących Państwa danymi osobowymi mogą Państwo przesłać je na adres poczty elektronicznej: wozniak@rejent.poznan.pl.
  • Jeżeli będą mieli Państwo zastrzeżenia związane z działaniami Notariusza, które dotyczyć będą informacji będących Państwa danymi osobowymi, to możecie zwrócić się ze skargą do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

O nas

Kancelaria została otwarta w Szamotułach dnia 4 maja 2015 roku. Notariusz Tomasz Woźniak wcześniej prowadził kancelarię w Poznaniu i Pobiedziskach.

Jesteśmy tutaj

Kontakt z nami

Kancelaria Notarialna Tomasz Woźniak

64-500 Szamotuły al. 1 Maja 12a

             tel. +48 61 670 07 14

             tel. kom. +48 664 001 034

             kancelaria@notariuszwozniak.pl

 

© Kancelaria Notarialna Tomasz Woźniak 2018 r. Niniejsza strona nie stanowi reklamy, w szczególności reklamy osobistej, ani oferty w rozumieniu obowiązujących przepisów prawa.

Strona ta nie jest także wyjaśnieniem czynności notarialnej w rozumieniu art. 80 § 3 ustawy z dnia 14 lutego 1991 roku - Prawo o notariacie.

NIP               PL6671133317

REGON               311013938

rachunki bankowe:

24 9072 0002 2004 0409 3396 0001 (BS Duszniki)

12 1140 2004 0000 3202 7895 3619 (mBank)